Yritys

Edistyksellistä mittausteknologiaa kaikille sahoille

Olemme teknologiayhtiö, joka kehittää mittausjärjestelmiä ja ohjelmistoja sahateollisuudelle.

MiCROTEC Espoo syntyi 1.5.2021 kun FinScan yhdistyi entistä tiiviimmin emoyhtiöönsä MiCROTECiin ja otti käyttöön MiCROTECin brändinimen. Sekä MiCROTECillä että FinScanilla on vuosikymmenten kokemus sahateollisuuden mittalaitteiden kehityksessä. Yhdessä pystymme tarjoamaan sahoille vieläkin parempia ratkaisuja ja laajemman tuotevalikoiman, ja parantamaan näin sahojen kannattavuutta.

FinScanin tarina alkoi vuonna 1989 kolmen suomalaisen insinöörin intohimosta kehittää hyödyllisiä ratkaisuja sahateollisuudelle, ja nauttia samalla tekemisestään. Yhtiö on kulkenut pitkän matkan tuosta hetkestä, mutta asenne tekemiseen on yhä sama. Olemme aina hyödyntäneet uusinta teknologiaa ja kehittäneet järjestelmiämme läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat mahdolliset ratkaisut.

Tavoitteemme on tehdä sahoista kannattavampia. Saavutamme tavoitteemme ratkaisuilla, jotka auttavat tuntemaan raaka-aineen paremmin, hallitsemaan tietoa ja optimoimaan laadutus- ja tuotantoprosessia. Edistykselliset teknologiaratkaisumme ja palvelumallimme tuovat asiakkaillemme kilpailuetua.

Buzzard® – syväoppimista hyödyntävä sahatavaran mittaussovellus

Buzzard® on syväoppimista hyödyntävä reaaliaikainen sahatavaran vikojen tunnistusmenetelmä. Innovatiivinen mittaussovellus on saanut nimensä haukkalajilta, jolla on kahdeksan kertaa parempi näkökyky kuin ihmisellä. Buzzard® luotiin omassa tuotekehityksessämme voidaksemme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin.

Lahon tunnistaminen sahatavaran pinnalla on tunnetusti erittäin haastavaa johtuen lahon värin, muodon ja tekstuurin vaihteluista. Lahon erottamiseksi reaktiopuusta, auringonpolttamasta ja muista värivioista, tarvittiin aiempaa tehokkaampi menetelmä viantunnistukseen. Lahon tunnistamisen vaikeus inspiroi ja motivoi kehittämään Buzzardin, joka on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ratkaisuksi ongelmaan. Buzzard® perustuu erittäin suureen määrään dataa, joka koostuu sahatavaran ja vikojen kuvista sekä tiedosta vikojen sijainnista.

Buzzardia hyödynnetään tällä hetkellä erilaisten puun pinnalla olevien vikojen tunnistamiseen. Buzzard® havaitsee erinomaisella tarkkuudella lahon ja oksat sekä hieman erikoisemman bird eye’n, joka johtuu neulasten kasvamisesta puun sisään montereynmännyissä Etelä-Amerikassa. Buzzard® on vakiotoiminnallisuutena Finscan-järjestelmässämme ja se tarjoaa asiakkaillemme huomattavasti tarkemman viantunnistuksen.

Ensimmäinen versio Buzzardista julkaistiin lokakuussa 2017, kun se testattiin ja otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön tuotannossa NK Lundströmsin sahalla Ruotsissa. Testien menestys ja vakuuttavat tulokset kannustivat jatkamaan Buzzardin kehittämistä investoimalla tekoälyyn.

Ensimmäinen saha, jolla Buzzard® otettiin tuotannolliseen käyttöön bird eye -vian tunnistamiseen, oli Maderas Araucon Nueva Aldean saha Chilessä. Finscan-lajittelujärjestelmä ja Buzzard®-sovellus otettiin käyttään Nueva Aldean sahan kuivalajittelulinjalla vuoden 2019 alussa.

Nykyään Buzzard®-sovellusta käytetään viantunnistukseen 29 Finscan-järjestelmässä kuudessa eri maassa. Buzzardia kehitetään jatkuvasti osana tuotekehitystämme, jonka tavoitteena on aina hyödyntää viimeisintä teknologiaa ja uusimpia ratkaisuja asiakkaidemme kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseksi.

MiCROTEC-konserni

FinScan on yhdistänyt voimansa maailman johtavan puuteollisuuden mittalaitevalmistajan, MiCROTECin, kanssa, ja on nyt MiCROTEC Espoo. Yhdessä konsernin muiden yhtiöiden kanssa voimme tarjota sahateollisuudelle ensiluokkaista tuotekehitystä, laajemman tuotevalikoiman ja entistä parempaa palvelua.

Otamme kansainvälisestä konserniyhteistyöstämme kaiken irti tarjotaksemme asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Osana maailman suurinta puuteollisuuden mittalaitevalmistajaa olemme edelleen sama luotettava yhteistyökumppani – pystymme vain tarjoamaan entistä laajemman tuotevalikoiman ja parempaa palvelua.

Palvelumallimme

MiCROTEC Espoo tarjoaa aina paikallista palvelua, asiakkaan omalla kielellä. Pääkonttorimme sijaitsee Espoossa, mistä palvelemme asiakkaitamme koko Suomessa. Keskittämällä myynnin, asennuksen ja huollon kotimaahan olemme aina lähellä asiakkaitamme.

Ota meihin yhteyttä jo tänään!

Myynti- ja tuotekehitystiimimme ovat aina valmiita suunnittelemaan kanssasi parhaat ratkaisut juuri sinun sahallesi.

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, mistä aloitetaan.

Tekninen tukemme on lähellä

Aina palveluksessanne.
Tarjoamme kaikille asiakkaillemme huolto- ja ylläpitopalveluita paikallisesti varmistaaksemme, että toimittamamme järjestelmät palvelevat asiakkaidemme tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Järjestelmien säännöllinen huolto ja ylläpito ovat tärkeä osa toimivaa mittausprosessia.

Huolto- ja palvelusopimus

Huolto- ja palvelusopimuksemme tuo sahalaitokselle käyttövarmuutta ja huolettomuutta.
Palvelusopimusasiakkaanamme huolto- ja kunnossapitokustannukset ovat tiedossa etukäteen, ja me huolehdimme siitä, että laitteet huolletaan ja tarkastetaan säännöllisesti.

Palvelusopimusasiakkanamme saat tarvitsemassasi laajuudessa:

  • Paikallisen teknisen tuen
  • Määräaikaishuollot
  • Etätarkistukset
  • Koulutus- ja neuvontapalvelut

Huolto- ja palvelusopimuksen hyödyt:

  • Huollot tehdään ajallaan ennakkosuunnitelman mukaan
  • Järjestelmät ovat aina parhaassa mahdollisessa kunnossa
  • Vuosittaiset huoltokustannukset ovat etukäteen tiedossa
  • Sopimusasiakkaiden palvelupyynnöt priorisoidaan teknisessä tuessamme
  • Edullisemmat varaosat ja erikseen tilatut huoltotyöt.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan teille parhaiten sopiva huolto- ja palvelukokonaisuus!

Ura MiCROTECilla

Tule meille töihin, harjoitteluun tai lopputyötä tekemään!

Ajankohtaista

Lucidyne on nyt MiCROTEC Corvallis

Lucidyne on nyt MiCROTEC Corvallis

Kaksi vuotta sitten keskellä pandemiaa MiCROTEC osti Lucidynen, joka on tekoälypohjaisten mittausratkaisujen markkinajohtaja ja edelläkävijä Amerikan markkinoilla. Vuosi sitten julkistettiin tieto FinScanin nimeämisestä uudelleen MiCROTEC Espooksi ja Woodeyen MiCROTEC...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin