Uuden sukupolven jatkojalostusmittarit ovat täällä

3.3.2022

Keväällä 2021 Microtec, maailman johtava saha- ja puunjalostusteollisuuden mittalaitteiden ja ohjelmistojen valmistaja, kertoi FinScanin ja Woodeyen yhdistämisestä Microtec-perheeseen. Tämä yhdistyminen on vahvistanut yhtiön globaalia läsnäoloa eri markkinoilla. Yksi markkinoista on Suomi, missä Microtecin jatkojalostustuotteet ovat nyt saatavissa Espoon-toimipisteen kautta. Asiakkaille tämä tarkoittaa suomenkielistä myyntiä ja asiakastukea sekä Microtec Espoon huoltomiesten huoltopalveluita.

Suomi on ollut jo pitkään tärkeä jatkojalostusmittareiden markkina, ensimmäinen Microtecin jatkojalostusmittari on asennettu Suomeen jo vuonna 1990. Kaiken kaikkiaan mittareita on myyty Suomeen yli 50. Asiakkaat ovat sekä pieniä erikoistuneita yrityksiä että suuria konserneja. Microtecin jatkojalostusmittareita on Suomen-markkinoille tarjolla laaja valikoima sekä havupuu- että lehtipuutuotantoon.

Jatkojalostusmittareiden pääasiallinen käyttötarkoitus on ollut ja on edelleen yhdistettynä katkaisulinjaan optimoida sahatavaran käyttöä valmistettavissa tuotteissa. Viimeisen 2-3 vuoden aikana kiinnostus mittareiden käyttöön höyläyslinjoilla erilaisten tuotteiden, kuten paneelien, saunakomponenttien sekä yksi- ja monikerroksisten massiivipuulevyjen valmistuksessa on kasvanut.

Toukokuussa 2021 toimme markkinoille uuden mittarisukupolven, jossa yhdistyy Microtec Linköpingin (entinen Woodeye) ja Microtecin emoyhtiön edellisten mittareiden parhaat puolet. Uusi mittari havaitsee puun viat tarkemmin korkeammissa nopeuksissa, resoluutio on parempi ja mahdollisuudet optimoida materiaalikokoja ja sovelluksia ovat entistä paremmat. Uuden mittarin mukana tulee myös uusi ohjauspaneeli, jossa on keskitytty käytettävyyteen ja jota voidaan helposti muunnella käyttäjän ergonomiavaatimusten mukaan.

Ensimmäinen uuden sukupolven jatkojalostusmittari on asennettu viime syksynä havupuuta käyttävälle huonekaluvalmistaja Hedlundalle Ruotsiin. Uudella Goldeneye 501 -mittarilla korvattiin Woodeyen vanha mittari höyläyslinjalla. Samalla Microtec uusi myös kuljettimet mittarin edessä ja jälkeen.

“Haluamme jatkuvasti kehittää tuotantomme automatisaatiota. Yksi askel sitä kohti on tämä mittari-investointi”, sanoo Hedlundan tuotantojohtaja Emil Olofsson.
”Tutustuimme Lignassa Hannoverissa useaan toimittajaan ja päädyimme lopulta Microteciin, koska meillä oli jo hyviä kokemuksia Woodeyen mittarista”.

Kiinnostaako Microtecin jatkojalostusmittarit? Ota yhteyttä myyntiimme, kerromme mielellämme lisää:

Juha Ropilo, myyntijohtaja, juha.ropilo@microtec.eu tai 010 208 5517
Matti Vuorijärvi, myyntipäällikkö, matti.vuorijarvi@microtec.eu tai 010 208 5514

News and articles

Ensimmäinen Finscan-laatumittari Italiaan Bettegan sahalle

Ensimmäinen Finscan-laatumittari Italiaan Bettegan sahalle

MiCROTEC ja italialainen Bettega Legnami S.r.l. ovat tehneet sopimuksen laajamittaisesta puun älykkäiden mittauslaitteiden toimituksesta Bettegan sahalinjalle ja tuorelajitteluun. Ensimmäisenä linjassa on poikittain mittaava tukkimittari Logeye 901 Stereo, joka tekee...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin