MiCROTECin Finscan-järjestelmä on hyväksytty koneelliseen lujuuslajitteluun ensimmäisenä Baltiassa Stora Enson sahalla

12.4.2022

Stora Enson sahalla täysin ohjelmistopohjaista lujuuslajittelua tehdään Microtecin Finscan-laadutusmittarilla kuivalajittelussa. Ohjelmistopohjainen koneellinen lujuuslajittelu käyttää tilastollista analyysia oksista, kasvusuunnista ja muista oksiin liittyvistä tekijöistä, ja näiden pohjalta luotua mallia, johon arvioitu lujuus perustuu. Tällä hetkellä MiCROTECin Finscan-järjestelmä on hyväksytty koneelliseen lujuuslajitteluun Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa.

Kehittämämme sahatavaran lujuuslaskentaohjelmisto hyväksyttiin vuonna 2019 CEN-ryhmän kokouksessa käytettäväksi koneelliseen lujuuslajitteluun standardin EN 14081 mukaisesti. Järjestelmän uutuutena ja etuna on se, että täysin ohjelmistopohjaisena ratkaisuna se voidaan asentaa suoraan lähes kaikkiin MiCROTECin Finscan-järjestelmiin ilman muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan.

 

News and articles

Ensimmäinen Finscan-laatumittari Italiaan Bettegan sahalle

Ensimmäinen Finscan-laatumittari Italiaan Bettegan sahalle

MiCROTEC ja italialainen Bettega Legnami S.r.l. ovat tehneet sopimuksen laajamittaisesta puun älykkäiden mittauslaitteiden toimituksesta Bettegan sahalinjalle ja tuorelajitteluun. Ensimmäisenä linjassa on poikittain mittaava tukkimittari Logeye 901 Stereo, joka tekee...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin