Iisveden Metsä tehostaa tuotantoaan uudella MiCROTEC Finscan-laatumittarilla ja Moistspy-kosteusmittarilla

22.4.2022

MiCROTEC Espoo ja Iisveden Metsä Oy ovat tehneet sopimuksen kahdesta uudesta toimituksesta Iisveden sahalle. Ensimmäinen toimitus sisältää kuivan sahatavaran kosteusmittarin Moistspyn, joka asennetaan loppukesästä 2022. Toinen toimitus on kuivan sahatavaran laatumittari Finscan T&B 6000 ja se korvaa kombilaitoksen vanhan Boardmaster-HD laatumittarin. Finscan-mittari asennetaan ja otetaan käyttöön loppukesällä 2023 ja sen avulla voidaan luopua mm. saheiden kääntämisestä mittaramppien välillä. Uusin mittaustekniikka parantaa myös sinistymän, lahon sekä vikojen tunnistusta.

Iisveden Metsä Oy on ollut Finscan-laatumittareiden käyttäjä jo pitkään. Ensimmäinen Boardmaster-mittalaite otettiin käyttöön kombilajittelussa vuonna 2012, ja uudessa tuorelajittelussa Boardmaster-HD käynnistyi vuonna 2019. Tänään Iisveden Metsä Oy tuottaa noin 150 000 m3 kuusisahatavaraa vuodessa.

– Iisveden Metsä Oy:lle kuivalajittelun uudistaminen on osa yhtiön pitkäjännitteistä kehittämisohjelmaa, jolla tavoitellaan mm. kapasiteetin kasvattamista ja asiakastoimitusten laadun vakiointia niin kosteuden kuin laadutuksenkin osalta. Lisäksi jatkuva kosteuden seuranta mahdollistaa kuivaamoiden optimaalisen säädön kuivauslaadun, energiankulutuksen ja kuivauskapasiteetin osalta, toteaa Iisveden Metsä Oy:n toimitusjohtaja Tommy Lindström.

Iisveden Metsän toimitusjohtaja Tommy Lindström ja MiCROTEC Espoon myyntijohtaja Juha Ropilo kättelivät uuden kaupan huhtikuussa 2022.

Finscan T&B 6000 ei vaadi saheen kääntämistä linjalla. Järjestelmä hyödyntää tekoälyä ja uusinta tekniikkaa, ja laaduttaa tarkasti ja tasaisesti jopa 240 lautaa minuutissa.

News and articles

Nähdään Ligna-messuilla

Nähdään Ligna-messuilla

Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme jälleen tapaamaan Ligna-messuilla Hannoverissa! MiCROTEC toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan alan uusimpiin innovaatioihin messuosastoillemme halleissa 25 ja 27. Koko Suomen-myyntitiimimme on mukana messuilla ja olisi mukava...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin