FinScanin kehittämä ohjelmistopohjainen lujuuslajittelu kiinnostaa sahoja

28.9.2020

FinScanin kehittämä täysin uusi sahatavaran lujuuslaskentaohjelmisto hyväksyttiin vuonna 2019 CEN-ryhmän kokouksessa käytettäväksi koneelliseen lujuuslajitteluun standardin EN 14081 mukaisesti. Järjestelmän uutuutena ja etuna on se, että täysin ohjelmistopohjaisena ratkaisuna se voidaan asentaa suoraan kaikkiin käytössä oleviin BoardMasterNOVA-järjestelmiin sekä lähes kaikkiin vanhoihin BoardMasterHD-järjestelmiin ilman mitään muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan.
Westas Pihlavan saha on päivittänyt ensimmäisenä sahana Suomessa käytössä olevan BoardMasterHD-järjestelmänsä uudella lujuuslajitteluoptiolla. Westas aikoo tänä syksynä asentaa saman ohjelman myös toiselle sahalleen. Isojoen Sahalla  ohjelmisto on asennettu ja lujuuslajittelu hyväksytty ensimmäistä kertaa Suomessa BoardMasterNOVA-järjestelmään.

– Kiinnostus uuteen ohjelmistoon on ollut erityisen suurta etenkin Ruotsissa, jossa lyhyen ajan sisällä useita järjestelmiä on päivitetty uuteen versioon. Tänä vuonna asennuksia on tulossa vielä useita. Myös Norjassa ja Baltian maissa kiinnostusta on ollut paljon, kertoo FinScanin järjestelmäsuunnittelija ja lujuuslajittelun ”isä” Lars Juselius.
– Uudella järjestelmällä voidaan tehdä lujuuslajittelua BoardMasterNOVA:lla aina C40-luokkaan asti, ja myös T-luokat (vetolujuus) ovat mahdollisia T22-luokkaan asti. BoardMasterHD:llä pystytään lajittelemaan C30- luokkaan asti, kertoo Juselius.

BoardMaster-järjestelmän etuna on paitsi yhteensopivuus vanhempien BoardMaster-järjestelmien kanssa myös käyttöönoton helppous sekä käytettävyys, monipuolisuus ja korkea lajittelukapasiteetti. BoardMasterNOVA on tällä hetkellä hyväksytty aina nopeuteen 200 kpl/min asti.

 

News and articles

Tavataan messuilla ja tapahtumissa 2023!

Tavataan messuilla ja tapahtumissa 2023!

Tänä vuonna olemme mukana seuraavilla messuilla ja tapahtumissa: ★ SAWTEC DAYS - Umeå, SWE - tammikuu, 18-19★ IHLA - Indianapolis, USA - helmikuu, 06-08★ SAWTEC DAYS - Örebro, SWE - helmikuu, 08-09★ MLMA - Missisippi, USA - helmikuu, 16-17★ SAWTEC DAYS - Ronneby, SWE...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin