Bird eye -tunnistus tuotantokäytössä ensimmäisenä maailmassa

7.10.2019

FinScanin asiakaslähtöinen tuotekehitys yhdistettynä vankkaan sovellus- ja teknologiaosaamiseen on vuosien saatossa tuonut markkinoille moderneja ja tehokkaita automaatiojärjestelmiä sahateollisuuteen. Uusin tuotekehityksemme BoardMaster-järjestelmäämme, neuroverkolla toteutettu bird eye -tunnistus, on nyt tuotantokäytössä ensimmäisenä maailmassa.

Bird eye -tunnistus kehitettiin markkinakohtaisiin tarpeisiin Chileläisen Maderas Araucon Nueva Aldea sahalaitokselle. Bird eye on olennainen vikatyyppi Chilen pääpuulajissa radiata pinessa. FinScan käyttää jo järjestelmissään neuroverkkoa ja nyt teknologiaa hyödynnetään myös bird eye -vian tunnistamisessa. Bird eye -tunnistusjärjestelmä käyttää syviä neuroverkkoja bird eye -vian tunnistamisessa erittäin hyvin tuloksin. Bird eye -tunnistus mahdollistaa tarkemman viantunnistuksen ja laadutuksen sekä tuotannon paremman optimoinnin. Aikaavievä viantunnistuksen opettaminen on tehty tuotekehityksemme toimesta ja järjestelmä on heti valmis käyttöön otettavaksi eikä vaadi asiakkaalta toimenpiteitä.

FinScanin bird eye tunnistus hyödyntää neuroverkkoja viantunnistuksessa.

FinScanin bird eye -tunnistus höyläämättömästä puumateriaalista.

Chileen Maderas Araucon sahalaitokselle vuonna 2018 toimitettu BoardMasterNOVA-N oli FinScanin toinen toimitus Etelä-Amerikkaan, ensimmäinen BoardMaster toimitettiin Uruguayihin vuonna 2016. Kaupat Chileläisen Maderas Araucon kanssa tehtiin kesällä 2018, toimitus tapahtui loppuvuodesta 2018. BoardMaster asennettiin ja otettiin sahalla käyttöön alkuvuodesta 2019.

Maderas Arauco on Chilen merkittävin ja maailman kahdeksanneksi suurin sahatavaran tuottaja. Yhtiö tuottaa noin 4,5 miljoonaa kuutiota sahatavaraa vuodessa yhdeksällä sahallaan. Sahoista kahdeksan on Chilessä ja yksi Argentiinassa. Maderas Arauco päivittää jatkuvasti tuotantolinjojaan. Kasvaneiden nopeuksien ja ihmistyövoiman aiheuttamien riskien lisääntymisen johdosta yhtiö päätti investoida automaattiseen laadutusjärjestelmään sahalaitoksellaan. FinScanin BoardMaster valittiin järjestelmäksi erinomaisten laadutustuloksien johdosta. Lue lisää FinScanin ja Maderas Araucon kaupoista Metsäalan ammattilehden ja Kauppalehden artikkeleista.

News and articles

Tavataan messuilla ja tapahtumissa 2023!

Tavataan messuilla ja tapahtumissa 2023!

Tänä vuonna olemme mukana seuraavilla messuilla ja tapahtumissa: ★ SAWTEC DAYS - Umeå, SWE - tammikuu, 18-19★ IHLA - Indianapolis, USA - helmikuu, 06-08★ SAWTEC DAYS - Örebro, SWE - helmikuu, 08-09★ MLMA - Missisippi, USA - helmikuu, 16-17★ SAWTEC DAYS - Ronneby, SWE...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin