Ensimmäinen Finscan-laatumittari Italiaan Bettegan sahalle

29.11.2022

MiCROTEC ja italialainen Bettega Legnami S.r.l. ovat tehneet sopimuksen laajamittaisesta puun älykkäiden mittauslaitteiden toimituksesta Bettegan sahalinjalle ja tuorelajitteluun.

Ensimmäisenä linjassa on poikittain mittaava tukkimittari Logeye 901 Stereo, joka tekee tukista 3D-mallin ja välittää ensimmäiset sahauksen optimointitiedot vannesahalinjalle. Sen jälkeen prosessi jakaantuu kahtia: sydänkappaleet ohjataan poikittain mittavalle Wanescan 901 mittarille, jossa Maxicut-ohjelmisto optimoi halkaisun. Sivulaudat puolestaan ohjataan Optiedge-mittarille, joka tekee särmäyksen optimoinnin. Tämän jälkeen laatumittarimme Finscan ja lajitteluohjelmisto Variosort hoitavat sahatavaran laadutuksen mittojen ja laatuominaisuuksien mukaan.
Koko prosessia ohjataan Mill Manager ohjelmistolla, joka analysoi sahan tuotantoa reaaliaikaisesti.

– Valitsimme MiCROTECin siksi, että heidät tunnetaan luotettavana toimittajana, mutta myös sen vuoksi, että saamme samalta toimittajalta mittarit ja ohjelmistot sahan kaikkiin vaiheisiin, sanoo Bettega Legnamin hallintojohtaja Stefano Bettega.

– Vannesahalinjan Logeye 901 Stereo on ainoa järjestelmä markkinoilla, joka takaa aidosti kolmiulotteisen tukin mittaustuloksen. Se parantaa tuottavuutta merkittävästi.
Halusimme nykyaikaistaa sahamme digitaalisen tuotantojärjestelmän. Tarvitsimme työkalun, joka antaa meille reaaliaikaista tietoa sahan toiminnasta, ja Mill Manager tekee juuri sen. Sen avulla voimme analysoida dataa reaaliajassa ja puuttua asiaan heti, jos kaikki ei toimi odotetusti. Se auttaa meitä myös arvioimaan prosessejamme pitkällä aikavälillä, Stefano Bettega toteaa.

Bettega Legnami S.r.l. on italialainen yritys, jonka päätoimipiste sijaitsee Trentinon maakunnassa Imèrissä. Yritys on toiminut puunjalostussektorilla vuodesta 1950. Nykyään toimintaa johtavat omistajat ovat puunjalostusyrittäjiä jo kolmannessa sukupolvessa.
Lue lisää Bettegan sahasta

News and articles

Nähdään Ligna-messuilla

Nähdään Ligna-messuilla

Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme jälleen tapaamaan Ligna-messuilla Hannoverissa! MiCROTEC toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan alan uusimpiin innovaatioihin messuosastoillemme halleissa 25 ja 27. Koko Suomen-myyntitiimimme on mukana messuilla ja olisi mukava...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin