Buzzard – sahatavaran skannauksen mullistava sovellus

30.1.2020

Buzzard on syväoppimista hyödyntävä reaaliaikainen sahatavaran vikojen tunnistusmenetelmä. Innovatiivinen skannaussovellus on ansaitusti saanut nimensä haukkalajin mukaan, jolla on kahdeksan kertaa parempi näkökyky kuin ihmisellä. Buzzard on tutkimus- ja insinöörityön menestys, jonka oma tuotekehityksemme on luonut voidaksemme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin.

Ajatus kehittää laadutusjärjestelmäämme syväoppimisen avulla syntyi vuonna 2017 viimeisimpien koneoppimisen edistysaskeleiden ansiosta. Buzzard sai pikkuhiljaa alkunsa ja tuloksena syntyi uraauurtava tuotekehitys sahatavaran laadutuksessa.

Lahon tunnistaminen sahatavaran pinnalla on tunnetusti erittäin haastavaa johtuen lahon värin, muodon ja tekstuurin vaihteluista. Lahon erottamiseksi reaktiopuusta, auringonpolttamasta ja muista värivioista, tarvittiin aiempaa tehokkaampi menetelmä viantunnistukseen. Lahon tunnistamisen vaikeus inspiroi ja motivoi kehittämään Buzzardin, joka on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ratkaisuksi ongelmaan.

Buzzard perustuu yleisesti ottaen erittäin suureen määrään dataa, joka koostuu sahatavaran ja vikojen kuvista sekä tiedosta vikojen sijainnista. Projektin alkuvaiheissa tehtiin valtavasti tiimiyötä analysoimalla asiakkaiden vaatimuksia ja rakentamalla tehokas datapipeline, joka mahdollisti sovelluksen kehittämisen. Buzzardin on alun perin kehittänyt data scientistimme Gelin Guo, jonka seuraan liittyi myöhemmin myöhemmin ohjelmistoinsinöörimme Nikolay Rudakov.

Buzzardia hyödynnetään tällä hetkellä erilaisten puun pinnalla olevien vikojen tunnistamiseen. Buzzard havaitsee vikoja kuten laho sekä hieman erikoisempi vika nimeltä bird eye, joka johtuu neulasten kasvamisesta puumateriaalin sisään radiata pine -puulajissa Etelä-Amerikassa. Buzzard on vakiotoiminnallisuutena BoardMasterNOVA-skannerissamme ja se tarjoaa asiakkaillemme huomattavasti tarkemman viantunnistuksen.

Ensimmäinen versio Buzzardista julkaistiin lokakuussa 2017, kun se testattiin ja otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön tuotannossa NK Lundströmsin sahalla Ruotsissa. Testien menestys ja vakuuttavat tulokset kannustivat jatkamaan Buzzardin kehittämistä investoimalla tekoälyyn. Ensimmäinen saha, jolla Buzzard otettiin tuotannolliseen käyttöön bird eye -vian tunnistamiseen, oli Maderas Arauco Nueva Aldea saha Chilessä (lue lisää bird eye -vian tunnistamisesta) BoardmasterNova-lajittelujärjestelmä yhdessä Buzzard-sovelluksen kanssa asennettiin ja otettiin käyttöön Nueva Aldean sahan kuivalajittelulinjalla vuoden 2019 alussa.

Nykyään 29 BoardMasterNOVA-järjestelmää kuudessa eri maassa käyttää viimeisintä Buzzard-sovellusta vian tunnistuksessa. Buzzardia kehitetään jatkuvasti, jotta se ylittäisi asiakkaidemme tarpeet ja vaatimukset. Lisäksi tuotekehityksemme panostaa alinomaa viimeisimmän huipputeknologian hyödyntämiseen tuotteissamme, jotta skannausjärjestelmämme tarjoaisivat maksimaalisen hyödyn asiakkaillemme.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WnZWpCqqnzY[/embedyt]

 

Lue lisää BoardMaster-laadutusjärjestelmästä tai ota yhteyttä asiantuntijoihimme ratkaistaksemme yhdessä laadutukseen liittyvät kysymyksenne.

News and articles

Tavataan messuilla ja tapahtumissa 2023!

Tavataan messuilla ja tapahtumissa 2023!

Tänä vuonna olemme mukana seuraavilla messuilla ja tapahtumissa: ★ SAWTEC DAYS - Umeå, SWE - tammikuu, 18-19★ IHLA - Indianapolis, USA - helmikuu, 06-08★ SAWTEC DAYS - Örebro, SWE - helmikuu, 08-09★ MLMA - Missisippi, USA - helmikuu, 16-17★ SAWTEC DAYS - Ronneby, SWE...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin