Tuotteet

Tuotteemme

Me tarjoamme sopivan ratkaisun jokaiselle sahalle. Microtec Espoo (ent. FinScan) on osa maailman johtavaa puuteollisuuden mittalaitevalmistajaa, Microtecia. Me kehitämme, myymme, asennamme ja huollamme konsernin sahatavara- ja tukkimittareita markkina-alueellamme Suomessa, Venäjällä, Baltiassa ja Itä-Euroopassa.

Hyödynnämme sahatavaran laadutusratkaisuissamme Buzzard®-tekoälyä. Neuroverkkoihin perustuvan ohjelmistomme ansiosta järjestelmämme voidaan opettaa ja kehittää jokaisen sahan oman tuotantoympäristön mukaan.

Myymme MiCROTEC-konsernin laitteita Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Puolassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa ja Romaniassa.

Tukkimittarit

CT Log

CT Log on markkinoiden edistyksellisin tukkimittari

CT Log käyttää tietokonetomografiaa tukin mittaukseen, ja luo jokaisesta tukista digitaalisen 3D-mallin. Mallinnuksesta tunnistetaan puun sisäiset viat ja määritetään paras mahdollinen sahausasete.

Logeye

Logeye 300 -sarjan tukkimittarit mittaavat tukin monisensorikameroilla ja uuden sukupolven röntgentekniikalla.

Mittarit tunnistavat tukkien sisäiset ominaisuudet ja tuottavat tietoa katkaisu-, lajittelu- ja sahausohjelmistoille. Logeye 300 sarjan tukkimittari voidaan asentaa tukkilajitteluun ja/tai sahalinjalle.

Lautamittarit

Finscan

Finscan on teknisesti yksinkertainen ja helposti ylläpidettävä laadutusjärjestelmä, mutta sen elektroniikka-, mekaniikka- ja ohjelmistoratkaisut tekevät siitä markkinoiden parhaan poikittain mittaavan lautaskannerin. Finscan-järjestelmällä saavutetaan yli 96 % arvosaanto korkeissa nopeuksissa.

Jokainen uusi Finscan-järjestelmä hyödyntää tekoälyyn perustuvaa Buzzard®-sovellusta puun vikojen tunnistukseen. Buzzard® -sovelluksen ansiosta järjestelmä tunnistaa esimerkiksi oksat ja lahon erittäin suurella tarkkuudella, ja haamuvikojen määrä vähenee yli 90 %.

Moistspy

Moistspy on jatkuvasti mittaava sahatavaran kosteusmittari, joka mittaa laudan läpimenevillä mikroaalloilla 4-8 kohdasta. Moistspy analysoi kaikkien saheiden kosteuden ilman fyysistä kontaktia.

Jokaisen laudan mittaaminen erikseen parantaa kuivausvirheiden löytämistä entisestään verrattuna keskimääräisenkosteuden mittaamiseen. Yhdistettynä Finscan-järjestelmään, Moistspy analysoi kosteuden tarkasti jopa 240 laudalle minuutissa.

Moistspy-järjestelmällä voidaan analysoida dimensioita laajasti 75 mm leveydestä ylöspäin ja 15-100 mm paksuudelta. Mittaria ei tarvitse kalibroida eikä linjaa pysäyttää dimension vaihtuessa. Moistspy on markkinoiden monipuolisin ja käyttäjäystävällisin kosteusmittari.

Endspy

Endspy on saheen päitä kuvaava ja analysoiva järjestelmä tuore- ja kuivalajitteluun tai jatkojalostuslaitokselle.

Endspy voidaan yhdistää Finscan-järjestelmään tai käyttää itsenäisenä järjestelmänä. Finscan-järjestelmän kanssa Endspy-järjestelmällä saavutetaan korkeat korrelaatiot lautojen MOE- (kimmokerroin) ja MOR- (murtolujuus) lujuusarvoille.

Ohjelmistot

Lujuuslajittelu

Kehittämämme sahatavaran lujuuslaskentaohjelmisto hyväksyttiin vuonna 2019 CEN-ryhmän kokouksessa käytettäväksi koneelliseen lujuuslajitteluun standardin EN 14081 mukaisesti. Järjestelmän uutuutena ja etuna on se, että täysin ohjelmistopohjaisena ratkaisuna se voidaan asentaa suoraan lähes kaikkiin Finscan-järjestelmiin ilman muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan.

Lujuuslajitteluohjelmisto voidaan asentaa sahatavaran loppu- ja tuorelajitteluun sekä höylätavaran lajitteluun. Sitä voidaan käyttää myös rakennussahatavaran visuaaliseen lajitteluun pohjoisamerikkalaisten ALS/CLS-standardien mukaisesti sekä liimapuupalkkilamellien visuaaliseen lajitteluun.

Mill Manager

Optimoi sahan prosessit ja paranna tuottavuutta. Microtec Mill Manager on koko sahan hallinta- ja raportointityökalu, jossa tuotantotiedot ovat nähtävissä reaaliajassa.
Tuotannon seuraaminen on helppoa minuutintarkkojen raporttien sekä kaikkien mittalaitteiden ja optimointijärjestelmien tietojen avulla. Mill Manager tarjoaa myös tiedot kaikista sahan moottorikeskuksista reaaliajassa.

Maxicut

Maxicut Best Cut -ratkaisu määrittelee uuden standardin sahauksen optimoinnille. Se huomioi parasta asetetta valittaessa tukin muodon, laadun ja lopputuotteen myyntiarvon lisäksi myös asiakaskohtaiset laatuvaatimukset.
Ohjelmisto simuloi ja laskee parhaan mahdollisen arvosaannon, joka voidaan saavuttaa yhdistelemällä erilaisia lopputuotteita.

Winlog

Winlog lajittelee tukit automaattisesti ja ohjaa tukkivarastosi käyttöä.
Ohjelmisto tuottaa kaiken tarvittavan tiedon lajittelulinjastosi hallintaan ja pitää sahan järjestelmät ajan tasalla raaka-aineen ominaisuuksista, laadusta ja parhaasta käyttötarkoituksesta.

Interopt

Interopt on sovellus kokorungon katkaisuun. Skannerien tuottaman datan perusteella Interopt laskee parhaat katkaisuvaihtoehdot ja ohjaa katkaisusahausta.
Interopt huomioi tukin ominaisuudet ja huolehtii, että runko katkaistaan optimaalisesti ja asiakasvaatimukset huomioiden.

Ajankohtaista

Tavataan Woodex-messuilla Moskovassa!

Tavataan Woodex-messuilla Moskovassa!

Woodex 2021 -messut pidetään Moskovassa, Crocus Expon messukeskuksessa 30.11.-3.12.  Tervetuloa tutustumaan tukki-, lauta- ja jälkikäsittelymittareihimme osastollemme D3057!  Rekisteröidy kävijäksi ja tulosta maksuton sisäänpääsylippu messuille Woodex 2021 -messuille...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin