Tuotteet

Tuotteemme

Me tarjoamme sopivan ratkaisun jokaiselle tuotantolaitokselle. MiCROTEC Espoo (ent. FinScan) on osa maailman johtavaa puuteollisuuden mittalaitevalmistajaa, MiCROTECia.

Me kehitämme, myymme, asennamme ja huollamme MiCROTEC-konsernin laitteita Suomessa.

Tukkimittarit

CT Log

CT Log on markkinoiden edistyksellisin tukkimittari

CT Log käyttää tietokonetomografiaa tukin mittaukseen, ja luo jokaisesta tukista digitaalisen 3D-mallin. Mallinnuksesta tunnistetaan puun sisäiset viat ja määritetään paras mahdollinen sahausasete.

Logeye

Logeye 300 -sarjan tukkimittarit mittaavat tukin monisensorikameroilla ja uuden sukupolven röntgentekniikalla.

Mittarit tunnistavat tukkien sisäiset ominaisuudet ja tuottavat tietoa katkaisu-, lajittelu- ja sahausohjelmistoille. Logeye 300 sarjan tukkimittari voidaan asentaa tukkilajitteluun ja/tai sahalinjalle.

Lautamittarit

Finscan

Finscan on teknisesti yksinkertainen ja helposti ylläpidettävä laadutusjärjestelmä, mutta sen elektroniikka-, mekaniikka- ja ohjelmistoratkaisut tekevät siitä markkinoiden parhaan poikittain mittaavan lautamittarin. Finscan-järjestelmällä saavutetaan yli 96 % arvosaanto korkeissa nopeuksissa.

Jokainen uusi Finscan-järjestelmä hyödyntää tekoälyä puun vikojen tunnistuksessa. Tekoälyn ansiosta järjestelmä tunnistaa esimerkiksi oksat ja lahon erittäin suurella tarkkuudella, ja haamuvikojen määrä vähenee yli 90 %.

Moistspy

Moistspy on jatkuvasti mittaava sahatavaran kosteusmittari, joka mittaa laudan läpimenevillä mikroaalloilla 4-8 kohdasta. Moistspy analysoi kaikkien saheiden kosteuden ilman fyysistä kontaktia.

Jokaisen laudan mittaaminen erikseen parantaa kuivausvirheiden löytämistä entisestään verrattuna keskimääräisenkosteuden mittaamiseen. Yhdistettynä Finscan-järjestelmään, Moistspy analysoi kosteuden tarkasti jopa 240 laudalle minuutissa.

Moistspy-järjestelmällä voidaan analysoida dimensioita laajasti 75 mm leveydestä ylöspäin ja 15-100 mm paksuudelta. Mittaria ei tarvitse kalibroida eikä linjaa pysäyttää dimension vaihtuessa. Moistspy on markkinoiden monipuolisin ja käyttäjäystävällisin kosteusmittari.

Optiside

Optiside on päätykamerajärjestelmä saheen vuosirenkaiden ja kuppimaisuuden mittaukseen höyläämöillä ja liimapalkkituotannossa

Optiside on tehokas, mutta yksinkertainen LED-valoilla ja MiCROTECin omilla monianturikameroilla varustettu kuvausjärjestelmä. Järjestelmä mittaa automaattisesti vuosirenkaiden suunnan ja sydänjuovan sijainnin, ja lähettää tiedon kääntäjälle. Liimauksen vaatima oikeanlainen vuosirenkaiden suuntaus on täysin automatisoitu.

Ohjelmistot

Lujuuslajittelu

Kehittämämme sahatavaran lujuuslaskentaohjelmisto hyväksyttiin vuonna 2019 CEN-ryhmän kokouksessa käytettäväksi koneelliseen lujuuslajitteluun standardin EN 14081 mukaisesti. Järjestelmän uutuutena ja etuna on se, että täysin ohjelmistopohjaisena ratkaisuna se voidaan asentaa suoraan lähes kaikkiin Finscan-järjestelmiin ilman muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan.

Lujuuslajitteluohjelmisto voidaan asentaa sahatavaran loppu- ja tuorelajitteluun sekä höylätavaran lajitteluun. Sitä voidaan käyttää myös rakennussahatavaran visuaaliseen lajitteluun pohjoisamerikkalaisten ALS/CLS-standardien mukaisesti sekä liimapuupalkkilamellien visuaaliseen lajitteluun.

Mill Manager

Optimoi sahan prosessit ja paranna tuottavuutta. Microtec Mill Manager on koko sahan hallinta- ja raportointityökalu, jossa tuotantotiedot ovat nähtävissä reaaliajassa.
Tuotannon seuraaminen on helppoa minuutintarkkojen raporttien sekä kaikkien mittalaitteiden ja optimointijärjestelmien tietojen avulla. Mill Manager tarjoaa myös tiedot kaikista sahan moottorikeskuksista reaaliajassa.

Maxicut

Maxicut Best Cut -ratkaisu määrittelee uuden standardin sahauksen optimoinnille. Se huomioi parasta asetetta valittaessa tukin muodon, laadun ja lopputuotteen myyntiarvon lisäksi myös asiakaskohtaiset laatuvaatimukset.
Ohjelmisto simuloi ja laskee parhaan mahdollisen arvosaannon, joka voidaan saavuttaa yhdistelemällä erilaisia lopputuotteita.

Winlog

Winlog lajittelee tukit automaattisesti ja ohjaa tukkivarastosi käyttöä.
Ohjelmisto tuottaa kaiken tarvittavan tiedon lajittelulinjastosi hallintaan ja pitää sahan järjestelmät ajan tasalla raaka-aineen ominaisuuksista, laadusta ja parhaasta käyttötarkoituksesta.

Interopt

Interopt on sovellus kokorungon katkaisuun. Skannerien tuottaman datan perusteella Interopt laskee parhaat katkaisuvaihtoehdot ja ohjaa katkaisusahausta.
Interopt huomioi tukin ominaisuudet ja huolehtii, että runko katkaistaan optimaalisesti ja asiakasvaatimukset huomioiden.

Ajankohtaista

Nähdään Ligna-messuilla

Nähdään Ligna-messuilla

Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme jälleen tapaamaan Ligna-messuilla Hannoverissa! MiCROTEC toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan alan uusimpiin innovaatioihin messuosastoillemme halleissa 25 ja 27. Koko Suomen-myyntitiimimme on mukana messuilla ja olisi mukava...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin