Miksi tyytyä yhteen? Microtecin tukkimittarit CT Log ja Logeye ovat yhdessä voittamaton pari

 

Microtecin CT Log ja Logeye -tukkimittarit ovat yhdessä voittamaton pari, jonka tehokkuus on todistettu lukuisissa tutkimuksissa. Tästä ovat osoituksena myös tyytyväiset asiakkaat ympäri maailman.

CT Log -toimituksia on ollut kolmella eri mantereella yli kymmenen vuoden ajan. Monipuolisia CT Log -järjestelmiä löytyy asennettuna sahojen tukkilajittelun lisäksi myös sahalinjasta sekä vaneritehtaan puutavaran vastaanotosta. Toimivuudesta ja asiakastyytyväisyydestä osoittaa sekin, että kaikki toimitetut järjestelmät ovat käytössä edelleen.

Vertailututkimuksessa arvosaannon kasvu on ollut +5 % vuodessa verrattuna perinteiseen 2-suunnan röntgentukkilajitteluun

CT Login tehokkuus perustuu aukottomaan mittaukseen. Nimensä mukaisesti CT Log (Computed Tomography) tarkoittaa tietokoneavusteista kerroskuvausta, jossa pyörivällä mittauspäällä röntgen erottaa puun pienimmätkin yksityiskohdat, kuten halkeamat ja pihkataskut. Mittaustietoa voidaan räätälöidä tuotteiden mukaisesti ja hyödyntää monipuolisesti vastaanottomittauksessa ja lajittelussa. Esimerkiksi kierteisyys ja lyly voidaan sulkea pois vain sellaista tuotteista, joista sitä ei sallita ja vastaavasti lujuuslajittelu voidaan optimoida parhaalla mahdollisella tavalla.

Järjestelmän asetelajitteluominaisuus vastaa aina siitä, että tukit ovat lajiteltu parhaimman arvosaannon ja tilauskirjan mukaisesti. Järjestelmässä on vakioina simulointiominaisuus, joka ulottuu tukkien lisäksi aina laudan tasolle saakka ja tämä antaa mahdollisuuden uudelleensimulointiin, mikäli sahausjärjestykseen tulee muutoksia.

Logeye 300 -sarjan tukkimittari voidaan asentaa tukkilajitteluun tai sahalinjaan. Logeye voidaan laajentaa perinteisen lasermittauksen lisäksi värikameroilla ja 2-suunnan röntgenjärjestelmällä. Värikamerat (Screenlog) mahdollistavat 3D-pintakarttatulkinnan puuttuvasta kuoresta ja tarkentavat lumen sekä jään mittausta, jolloin tukkien mittaustarkkuus ei kärsi vuodenaikojen vaihtelusta. Screenlog-järjestelmää voidaan käyttää myös valokuvatunnistukseen ja vastaanoton dokumentointiin.

Yhdessä CT Login kanssa Logeye-järjestelmä muodostaa sormenjälkitunnistuksen (Fingerprint), jossa tukki tunnistetaan uudelleen sahalinjassa, ja pyörityksessä voidaan huomioida oksakulmat ja kaikki puun sisälaatuominaisuudet. Microtec on ainoa toimija alalla, jolla on kyky tehdä aukoton sormenjälkitunnistus tukkien välillä sahatavarapakettiin asti. Tämä kyky ei ole vain pelkkää teoriaa, vaan täydellisiä fingerprintjärjestelmiä on toimitettu useita, joista lähimmät ovat Ruotsissa. Vertailututkimuksessa arvosaannon kasvu on ollut +5 % vuodessa verrattuna perinteiseen 2-suunnan röntgentukkilajitteluun.

Microtec eroaa muista alan toimijoista myös siinä, että Microtec suunnittelee ja valmistaa kaikki kamera- ja röntgendetektorikomponentit itse. Tämä mahdollistaa laitteiston parhaimman suorituskyvyn ja joustavan varaosasaannin myös vuosien päästä asennuksesta. Tämä on merkittävä ominaisuus sirupulasta kärsivässä markkinassa.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää

Microtec on maailman johtava puun mittaukseen keskittynyt teknologiayhtiö. Haluamme kehittää laitteitamme ja ohjelmistojamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Konsernimme käyttää vuosittain 15 % liikevaihdostaan tutkimukseen ja kehitykseen.
Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan teille paras ratkaisu yhdessä.

Microtec CT Log tukkimittari sahateollisuudelle
Microtec Logeye tukkimittari sahateollisuudelle
WordPress Image Lightbox Plugin