MiCROTECin Finscan-järjestelmä on hyväksytty koneelliseen lujuuslajitteluun ensimmäisenä Baltiassa Stora Enson sahalla

12.4.2022

Stora Enson sahalla täysin ohjelmistopohjaista lujuuslajittelua tehdään Microtecin Finscan-laadutusmittarilla kuivalajittelussa. Ohjelmistopohjainen koneellinen lujuuslajittelu käyttää tilastollista analyysia oksista, kasvusuunnista ja muista oksiin liittyvistä tekijöistä, ja näiden pohjalta luotua mallia, johon arvioitu lujuus perustuu. Tällä hetkellä MiCROTECin Finscan-järjestelmä on hyväksytty koneelliseen lujuuslajitteluun Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa.

Kehittämämme sahatavaran lujuuslaskentaohjelmisto hyväksyttiin vuonna 2019 CEN-ryhmän kokouksessa käytettäväksi koneelliseen lujuuslajitteluun standardin EN 14081 mukaisesti. Järjestelmän uutuutena ja etuna on se, että täysin ohjelmistopohjaisena ratkaisuna se voidaan asentaa suoraan lähes kaikkiin MiCROTECin Finscan-järjestelmiin ilman muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan.

Lue lisää lujuuslajittelusta

Ajankohtaista

Lucidyne on nyt MiCROTEC Corvallis

Lucidyne on nyt MiCROTEC Corvallis

Kaksi vuotta sitten keskellä pandemiaa MiCROTEC osti Lucidynen, joka on tekoälypohjaisten mittausratkaisujen markkinajohtaja ja edelläkävijä Amerikan markkinoilla. Vuosi sitten julkistettiin tieto FinScanin nimeämisestä uudelleen MiCROTEC Espooksi ja Woodeyen MiCROTEC...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin