MiCROTEC toimittaa ULK Groupin Pinegan sahalle kolme Finscan-mittaria kuivalajitteluun

28.5.2021

MiCROTECin (ent. FinScan) ja venäläisen ULK:n tiivis yhteistyö jatkuu, kun MiCROTEC toimittaa ULK:n Arkangelin alueelle rakennettavalle uudelle Pinegan sahalle kolme Finscan-lajittelujärjestelmää kuivalajittelulaitoksille. Finscan-järjestelmä on edistyksellinen sahatavaramittari, joka hyödyntää tekoälyyn perustuvaa Buzzard®-sovellusta puun vikojen tunnistukseen. Buzzard® -sovelluksen ansiosta järjestelmä tunnistaa oksat ja lahon erittäin suurella tarkkuudella ja parantaa näin sahatavaran saantoa merkittävästi. Pinegan sahan on tarkoitus käynnistyä vuonna 2023 ja se valmistaa havusahatavaraa sekä pellettejä.

MiCROTECin tilaus on osa lahtelaisen Jartekin tekemää mittavaa sopimusta ULK Groupin kanssa sahatavaran käsittelylinjojen toimittamisesta. Jartek toimittaa sahatavaran käsittelyyn neljä tuorelajittelulinjaa ja kolme kuivalajittelulinjaa.

Pinegan saha on valmistuessaan Pohjois-Euroopan suurin saha. Sahalla käsitellään yli kaksi miljoonaa kuutiota tukkeja vuodessa, josta syntyy noin miljoona kuutiota valmista sahatavaraa ja 600 tonnia pellettiä.

Microtec Finscan Moistspy

Ajankohtaista

Lucidyne on nyt MiCROTEC Corvallis

Lucidyne on nyt MiCROTEC Corvallis

Kaksi vuotta sitten keskellä pandemiaa MiCROTEC osti Lucidynen, joka on tekoälypohjaisten mittausratkaisujen markkinajohtaja ja edelläkävijä Amerikan markkinoilla. Vuosi sitten julkistettiin tieto FinScanin nimeämisestä uudelleen MiCROTEC Espooksi ja Woodeyen MiCROTEC...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin