Laadutusjärjestelmäämme saa nyt lujuuslajittelun myös höylätavaralle

18.12.2020

FinScanin laadutusjärjestelmä on saanut CEN TC124/WG2/TG1 -ryhmän kokouksessa hyväksynnän lujuuslajitteluun myös höylätavaralle EN 14081-standardin mukaisesti. Tätä ennen lujuuslajittelu on ollut mahdollista tuoreelle ja kuivalle sahatavaralle.

Samassa yhteydessä FinScanin hyväksyntä on laajennettu myös järeämpiin dimensioihin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kuusta voidaan lujuuslajitella 110 mm paksuuteen asti ja mäntyä 82 mm asti.

FinScan-lujuuslajittelu on täysin ohjelmistopohjainen ja se voidaan asentaa suoraan kaikkiin käytössä oleviin NOVA-järjestelmiin sekä lähes kaikkiin vanhoihin HD-järjestelmiin ilman mitään muutoksia elektroniikkaan tai sahalaitoksen mekaniikkaan. Tänä vuonna ohjelmistopohjainen koneellinen lujuuslajittelu on hyväksytty jo yhdeksällä sahalla Suomessa ja Ruotsissa, ja kymmenes on tällä hetkellä hyväksyttävänä.

FinScan-lujuuslajittelu

  • koneellinen lujuuslajittelu EN 14081:n mukaisesti
    • lujuuslajittelu NOVA:lla C40-luokkaan asti ja HD:llä C30-luokkaan asti
    • T-luokat mahdollisia T22-luokkaan asti
    • sahatavaran loppu- ja tuorelajitteluun sekä höylätavaran lajitteluun
  • lajittelu visuaalisten lujuuslajittelustandardien mukaan (INSTA 142, BS 4978)
  • rakennussahatavaran visuaalinen lajittelu pohjoisamerikkalaisten ALS/CLS-standardien mukaisesti
  • liimapuupalkkilamellien visuaalinen lajittelu (JAS)

Ajankohtaista

Iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Kiitos kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme tästä vuodesta! Toivotamme teille ja läheisillenne oikein mukavaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!  Tänä jouluna tuemme Pelastakaa Lasten kotimaan työtä. Joululahjoitusten turvin ehkäistään...

lue lisää
Tavataan Woodex-messuilla Moskovassa!

Tavataan Woodex-messuilla Moskovassa!

Woodex 2021 -messut pidetään Moskovassa, Crocus Expon messukeskuksessa 30.11.-3.12.  Tervetuloa tutustumaan tukki-, lauta- ja jälkikäsittelymittareihimme osastollemme D3057!  Rekisteröidy kävijäksi ja tulosta maksuton sisäänpääsylippu messuille Woodex 2021 -messuille...

lue lisää
WordPress Image Lightbox Plugin